Αλεξάνδρειος Μουσική Σχολή

Αλεξάνδρειος Μουσική Σχολή

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΣ Μουσική Σχολή ιδρυθηκε το 1992 και είναι η πρώτη σχολη μουσικης με εδρα το Αιγίνιο Πιερίας και είναι Αναγνωρισμένη από το Κράτος.

Είναι στερεότυπο τα ωδεία και οι μουσικές σχολές όπως και κάθε επιχείρηση στον χώρο της εκπαίδευσης να προσπαθεί να δελεάσει με κάθε δυνατό τρόπο όλους μας με περίσσιες υποσχέσεις  και μαγικές συνταγές. Αλλά πραγματικά, ποιος πρέπει να είναι ο κύριος ρόλος και ποιος ο στόχος μιας σχολής μουσικής; Πως πραγματικά πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιδιά μας και πως να τα προτρέπουμε να ασχοληθούν με την μουσική;

Η πιο σημαντική στιγμή για εμας είναι αυτή που ο κάθε μαθητής περνά το κατώφλι του χώρου μας με εφόδια την εμπιστοσύνη, την όρεξη για μάθηση, το όνειρο , τον ενθουσιασμό και την αγάπη για την μουσική. Τα στοιχεία  αυτά είναι τα πλέον αναγκαία και χρήσιμα και στα χέρια ενός καλού δάσκαλου   σίγουρα ένα πρόσφορο έδαφος για την γέννηση του αυριανού καλλιτέχνη.

Εκείνο όμως που είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ  είναι η ειλικρίνεια. Στο χώρο της σπουδης της μουσικής δεν υπάρχει μέρος  για τίποτε άλλο εκτός απο την αληθινή σχέση δασκάλου και μαθητή. Την ειλικρινή και ρεαλιστική προσέγγιση  της μουσικής δίχως φανταχτερές και πομπώδεις υποσχέσεις για ταχυρύθμα θαύματα , εξωπραγματικές μεθόδους με απίστευτα αποτελέσματα και ένα σωρό άλλες  μυθοπλασίες της εποχής μας.

Η μουσική , αναλλοίωτη στον χρόνο , στέκεται με την ίδια μεγαλοπρέπεια μπροστά μας και μας προκαλεί. Σίγουρα μας υπόσχεται συγκλονιστικές στιγμές αλλα παράλληλα μας υπενθυμίζει καθημερινά την ανάγκη για αφοσίωση.

Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ αν κάτι γνωρίζουμε πολύ καλά είναι οι αλήθειες για την σπουδή της μουσικής και αντιστεκόμαστε σθεναρά στις εκπτώσεις της εποχής μας. Σεβόμενοι την επιθυμία και την ανάγκη του κάθε σπουδαστή μας , υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το  καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και την κατάκτηση του υψηλότερου δυνατού στόχου.

Η μουσική ειναι ανάγκη , επικοινωνία , εκτόνωση , ισορροπία και απαραίτητη συντροφιά για όλους μας. Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις ανησυχίες σας  και θα χαρούμε να είμαστε συνοδηγοί και καθοδηγητές στο δρόμο της προσωπικής σας αναζήτησης.